Oficial: Noul guvern slovac refuză să acorde Ucrainei ajutor militar

Noul guvern al Slovaciei a respins miercuri un plan stabilit de foştii guvernanţi privind donarea către Ucraina de rachete şi muniţie. Noul premier Robert Fico respectă astfel promisiunea electorală privind sistarea ajutorului militar pentru ucraineni, potrivit Reuters.

457 afișări
Imaginea articolului Oficial: Noul guvern slovac refuză să acorde Ucrainei ajutor militar

Oficial: Noul guvern slovac refuză să acorde Ucrainei ajutor militar

Pachetul de ajutor includea 140 de rachete cu sistemul de apărare antiaeriană KUB, peste 5.000 de piese de muniţie de tun de 125 mm şi 4 milioane de cartuşe de muniţie pentru arme de calibru mic, conform acordului care a fost elaborat de guvernul anterior.

Miercuri, membrii Guvernului condus de Fico au respins pachetul de ajutor, potrivit site-ului guvernamental.

Fico a avut o campanie electorală în care a criticat sprijinul militar occidental pentru Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei şi a susţinut iniţierea unor discuţii de pace. Este o strategie similară cu cea a liderului Ungariei, Viktor Orban, care însă este respinsă de Kiev deoarece ar oferi numeroase avantaje ruşilor.

Anterior, Slovacia a fost un susţinător ferm al Ucrainei şi a furnizat echipamente militare, inclusiv vehicule de luptă, un sistem de apărare aeriană S-300 şi avioane MiG-29. În total, au fost 13 pachete cu ajutoare militare în valoare totală de 671 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici