Oficial ONU: Gaza are „formula de manual” pentru izbucnirea de epidemii

Situaţia din Gaza este o „formulă de manual pentru izbucnirea de epidemii şi pentru un dezastru de sănătate publică”, a spus un oficial al ONU, citat de Sky News.

159 afișări
Imaginea articolului Oficial ONU: Gaza are „formula de manual” pentru izbucnirea de epidemii

Oficial ONU: Gaza are „formula de manual” pentru izbucnirea de epidemii

Lynn Hastings, un coordonator umanitar, a spus că adăposturile pentru refugiaţi sunt pline şi că sistemul de sănătate este „în genunchi”.

De asemenea, în Gaza lipsesc apa potabilă, mâncarea şi salubritatea, iar locuitorii sunt epuizaţi mental şi fizic.

„Un scenariu şi mai infernal este pe cale să se desfăşoare, unul în care operaţiunile umanitare să nu aibă soluţii. Cele mai importante două rute, drumul de coastă şi drumul Salahaddin, sunt acum întrerupte pentru echipele şi camioanele noastre, nu-i putem ajuta pe oameni oriunde s-ar afla”, a spus Hastings.

Situaţia este agravată de prezenţa pe străzi a unor cadavre ale persoanelor ucise în timpul luptelor dintre Israel şi Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici