Oficial SUA: Grupul G7 pregăteşte noi sancţiuni masive împotriva Rusiei

Statele Unite şi aliaţii din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) pregătesc noi sancţiuni masive împotriva Rusiei cu ocazia împlinirii unui an de la începutul invaziei militare în Ucraina, afirmă Victoria Nuland, subsecretar de Stat american pentru Afaceri Politice.

1986 afișări
Imaginea articolului Oficial SUA: Grupul G7 pregăteşte noi sancţiuni masive împotriva Rusiei

"În jurul zilei de 24 februarie, veţi vedea un nou set major de sancţiuni din partea Statelor Unite şi a partenerilor din Grupul G7", a afirmat Victoria Nuland, potrivit cotidianului Le Monde.

"Aceste sancţiuni vor aprofunda şi vor extinde acţiunile aplicate deja, în special pentru limitarea fluxului de tehnologii în industria apărării din Rusia", a precizat Victoria Nuland.

O reuniune a Grupului G7 la nivel de miniştri de Externe este programată peste câteva zile în Germania.

Din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) fac parte Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Japonia.

Statele Unite, Grupul G7 şi Uniunea Europeană au aplicat sancţiuni comerciale şi financiare masive împotriva Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici