Oficial UE: Invazia Ucrainei trebuie să fie cea mai costisitoare greşeală pe care Kremlinul a făcut-o

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut luni adoptarea imediată a unui nou pachet de sancţiuni puternice împotriva Rusiei, astfel încât decizia Moscovei de a invada Ucraina să fie „cea mai costisitoare greşeală pe care Kremlinul a făcut-o vreodată".

3174 afișări
Imaginea articolului Oficial UE: Invazia Ucrainei trebuie să fie cea mai costisitoare greşeală pe care Kremlinul a făcut-o

Oficial UE: Invazia Ucrainei trebuie să fie cea mai costisitoare greşeală pe care Kremlinul a făcut-o

Adresându-se Parlamentului European, Metsola a declarat că lovitura dată economiei Rusiei „trebuie să fie proporţională cu atrocităţile fără precedent la care asistăm", adăugând că orice noi sancţiuni trebuie să „îi vizeze pe cei care îl finanţează şi îl susţin pe Putin şi să închidă toate lacunele existente".

Aceste acte coordonate de inumanitate nu pot rămâne fără răspuns şi îi vom trage la răspundere pe toţi cei responsabili", a spus ea, potrivit CNN.

Vorbind în faţa legislatorilor europeni, Metsola a mai spus că „atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina sunt îngrozitoare".

Imaginile cu gropi comune şi civili ucişi „sunt crime de război, care sunt comise de criminali de război", a adăugat politicianul maltez.

Mestola, care a vizitat Ucraina săptămâna trecută şi a ţinut un discurs în Parlamentul ucrainean, le-a spus legislatorilor europeni că „a fost mândră să ducă mesajul nostru la Kiev şi să arate că parlamentul nostru este alături de ei în aceste vremuri întunecate".

Ucraina luptă pentru valorile noastre, în cele mai imposibile condiţii, iar noi trebuie să îi susţinem", a adăugat ea.

După remarcile lui Metsola, legislatorii europeni au ţinut un minut de reculegere pentru victimele de la Bucha, Irpin şi pentru toţi cei care au murit în conflictul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici