Oficiali ucraineni: Hackerii au folosit site-uri guvernamentale locale pentru a răspândi ştiri false despre "capitulare”

Oficialii ucraineni spun că hackerii au pătruns pe site-urile guvernamentale locale pentru a răspândi ştiri false potrivit cărora Kievul ar fi capitulat şi ar fi semnat un tratat de pace cu Moscova.

1652 afișări
Imaginea articolului Oficiali ucraineni: Hackerii au folosit site-uri guvernamentale locale pentru a răspândi ştiri false despre "capitulare”

Oficiali ucraineni: Hackerii au folosit site-uri guvernamentale locale pentru a răspândi ştiri false despre "capitulare”

Într-un mesaj postat pe Twitter, Serviciul de Stat pentru Comunicaţii Speciale şi Protecţia Informaţiilor din Ucraina a declarat că un număr nedeclarat de site-uri oficiale ale "autorităţilor regionale şi ale guvernelor locale" au fost deturnate şi folosite pentru a răspândi "minciuni" despre un acord de încetare a luptelor provocate de invazia Rusiei.
 
Agenţia a precizat că "inamicul" este responsabil pentru această campanie de piratare, potrivit Reuters.
 
Agenţia nu a răspuns imediat la un mesaj prin care se solicitau mai multe detalii şi nu a fost imediat clar la ce site-uri web se referea. Autorităţile de la Kiev au acţionat rapid în repetate rânduri pentru a dezminţi ceea ce descriu ca fiind invenţii ruseşti cu privire la conflict.
 
Rusia neagă că foloseşte hackeri pentru a-şi ataca inamicii, dar utilizarea de către Kremlin a spionilor cibernetici în operaţiunile de informare este larg documentată.
 
Piratarea site-urilor oficiale de ştiri sau a conturilor guvernamentale pentru a răspândi dezinformări a mai fost făcută şi înainte. În ultimii ani, cercetătorii au urmărit un grup de hackeri denumit "Ghostwriter", acuzat că a pătruns pe site-uri de ştiri pentru a face afirmaţii false.
 
Cercetătorii şi guvernul ucrainean au făcut anterior legătura între hackeri şi Belarus, care şi-a oferit teritoriul ca trambulină pentru invazia Rusiei.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici