Oficiali ucraineni susţin că peste 600 de aşezări au fost eliberate în ultima lună

Peste 600 de aşezări, dintre care 75 în regiunea strategică Herson, au fost eliberate de forţele armate ucrainene în ultima lună, afirmă oficiali ucraineni citaţi de Sky News.

223 afișări
Imaginea articolului Oficiali ucraineni susţin că peste 600 de aşezări au fost eliberate în ultima lună

Oficiali ucraineni susţin că peste 600 de aşezări au fost eliberate în ultima lună

502 aşezări au fost eliberate în nord-estul regiunii Harkov, unde luna trecută forţele ucrainene au avansat adânc în liniile ruseşti, potrivit Ministerului ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar.

Alte 43 de aşezări au fost eliberate în regiunea Doneţk şi şapte în regiunea Luhansk, a adăugat ministerul.

Herson, Doneţk şi Luhansk, împreună cu Zaporojie, au fost anexate de Moscova la sfârşitul lunii trecute, în timp ce o contraofensivă a forţelor ucrainene a avansat rapid în nord-est, est şi sud.

Anexările au fost denunţate de Kiev şi de Occident ca fiind ilegale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici