Oficialii bolivieni cer o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru fostul preşedinte Anez

Oficialii bolivieni cer ca Jeanine Anez, fost preşedinte al Boliviei, acuzată de genocid, să execute 30 de ani de închisoare.

445 afișări
Imaginea articolului Oficialii bolivieni cer o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru fostul preşedinte Anez

Oficialii bolivieni cer o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru fostul preşedinte Anez

Procurorul general al Boliviei cere o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru fostul preşedinte Jeanine Anez. Aceasta este acuzată de genocid, după ce, în 2019, în timpul unei lovituri de stat, peste 30 de persoane, majoritatea susţinători ai fostului preşedinte Evo Moraes, au fost ucise.

O acuzaţie a fost prezentată în mod oficial împotriva lui Anez şi a unora dintre foştii săi colegi de guvern, precum şi a foştilor şefi militari şi de poliţie care au organizat lovitura de stat din Bolivia în 2019, au declarat autorităţile, potrivit Reuters.

După lovitura de stat, Jeanine Anez a preluat puterea.

Evo Morales, preşedintele împotriva căruia a fost organizată lovitura, a plecat din ţară după ce a fost acuzat de fraudă electorală.

În 2022, un tribunal bolivian a găsit-o pe Anez vinovată de orchestrarea loviturii de stat care a adus-o la putere în timpul crizei politice din 2019. A fost condamnată, atunci, la 10 ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici