Oficialul american însărcinat cu transferul de deţinuţi de la Guantanamo a demisionat

Oficialul american însărcinat cu desfăşurarea de negocieri cu ţările care acceptă să găzduiască deţinuţi de la Guantanamo suspecaţi de terorism a demisionat, a anunţat luni seara Departamentul de Stat.

130 afișări
Imaginea articolului Oficialul american însărcinat cu transferul de deţinuţi de la Guantanamo a demisionat

Oficialul american însărcinat cu transferul de deţinuţi de la Guantanamo a demisionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cliff Sloan, emisarul special al Washingtonului însărcinat cu închiderea închisorii situate pe Insula Cuba, a demisionat după 18 luni de activitate, a anunţat secretarul de Stat american John Kerry.

Potrivit New York Times, care citează un oficial din cadrul administraţiei, Sloan era nemulţumit de faptul că foarte puţini deţinuţi au fost declaraţi liberabili de către Pentagon.

John Kerry a lăudat "tăria de caracter şi angajamentul" emisarului special. "Cliff a negociat foarte abil cu partenerii şi aliaţii noştri", a spus Kerry, citat într-un comunicat.

Demisia lui Cliff Sloan intervine în contextul în care administraţia americană se străduie să elibereze toţi deţinuţii de la Guantanamo, un obiectiv fixat de Barack Obama când a sosit la Casa Albă în 2009.

Închisoarea a fost înfiinţată pentru deţinerea suspecţilor de terorism, în urma atentatelor din 11 septembrie 2001.

Zece deţinuţi au fost eliberaţi recent, şase fiind transferaţi în Uruguay şi patru trimişi în Afganistan. În prezent, 132 de deţinuţi se mai află în centrul de detenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici