Ofiţerii pentru drepturile omului au documentat "uciderea ilegală" a 50 de civili în Buchea

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet a confirmat vineri că ofiţerii organizaţiei au documentat "uciderea ilegală" a 50 de civili în Buchea, până în prezent, în cadrul investigaţiilor privind crimele de război din Ucraina.

109 afișări

Michelle Bachelet a declarat că "aproape fiecare locuitor din Buchea", care se află în apropierea Kievului, a vorbit cu ofiţerii ONU pentru drepturile omului despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin în această lună.

Ea a precizat că ONU a primit, de asemenea, peste 300 de acuzaţii de ucidere a civililor în regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov şi Sumy, toate aflate sub controlul forţelor armate ruse în februarie şi la începutul lunii martie.

Bachelet a declarat: "În timpul unei misiuni la Buchea, la 9 aprilie, ofiţerii ONU pentru drepturile omului au documentat uciderea ilegală, inclusiv prin execuţie sumară, a aproximativ 50 de civili. Aproape fiecare locuitor din Bucea cu care au vorbit colegii noştri ne-a povestit despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin. Ştim că trebuie făcut mult mai mult pentru a descoperi ce s-a întâmplat acolo şi ştim, de asemenea, că Bucea nu este un incident izolat."

Şeful ONU a declarat că acuzaţiile de violenţă sexuală împotriva femeilor, bărbaţilor, fetelor şi băieţilor de către membri ai forţelor armate ruse din Ucraina au ieşit "tot mai des la suprafaţă", iar detenţia civililor a devenit, de asemenea, "o practică larg răspândită".

"Activitatea noastră de până acum a detaliat o poveste de groază a încălcărilor comise împotriva civililor. În primul rând, acest război fără sens trebuie să înceteze", a adăugat Bachelet.

"Dar, cum luptele nu dau semne de diminuare, este vital ca toate părţile implicate în conflict să dea instrucţiuni clare combatanţilor lor pentru a respecta cu stricteţe dreptul umanitar internaţional şi legislaţia internaţională a drepturilor omului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici