Olaf Scholz aşteaptă o decizie coordonată privind tancurile şi cere evitarea unui război NATO-Rusia

Germania aşteaptă o decizie coordonată cu aliaţii în privinţa furnizării de tancuri occidentale moderne Ucrainei, afirmă cancelarul Olaf Scholz, insistând însă pentru o abordare care să permită evitarea unui conflict militar direct între NATO şi Rusia.

2275 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz aşteaptă o decizie coordonată privind tancurile şi cere evitarea unui război NATO-Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

Polonia, Lituania şi Finlanda cer Germaniei să permită furnizarea de tancuri Leopard, de fabricaţie germană, Ucrainei. Guvernul de la Berlin evită să furnizeze Ucrainei capabilităţi militare ofensive occidentale, pentru a nu amplifica războiul cu Rusia. Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a afirmat marţi, conform site-ului Tagesspiegel.de, că Guvernul de la Varşovia vrea să furnizeze Ucrainei 14 tancuri Leopard. Varşovia are nevoie de aprobarea Germaniei, întrucât tancurile sunt de fabricaţie germană. La rândul său, preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, cere Germaniei să decidă rapid să ofere sprijin militar suplimentar Ucrainei.

Guvernul Olaf Scholz trebuie să ia o decizie în această problemă înaintea reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, programată vineri la Baza militară germană Ramstein.

Olaf Scholz a afirmat, într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg, că Berlinul va lua decizia în coordonare cu aliaţii. "Nu luăm niciodată decizii singuri, acest lucru este necesar într-o situaţie dificilă ca aceasta. Susţinem Ucraina cât este necesar, cu toate mijloacele pe care le putem utiliza", a declarat Scholz.

Totuşi, cancelarul Germaniei a reafirmat poziţia privind menţinerea unei abordări care să permită evitarea declanşării unui conflict militar direct între Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia. "Trebuie să evităm ca acest conflict să devină un război între Rusia şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord", a insistat Scholz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici