Olanda se opune în continuare aderării României la Schengen

Olanda continuă să se opună aderării României şi Bulgariei la Schengen, afirmă ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, precizând că cele două ţări trebuie să înregistreze progrese clare în combaterea criminalităţii şi corupţiei, progrese ce vor trebui constatate în viitorul raport al CE.

945 afișări
Imaginea articolului Olanda se opune în continuare aderării României la Schengen

Gerd Leers (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Duminică, postul public de televiziune din Bulgaria (BNT) anunţa că un proiect de recomandare privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen pe 25 martie 2012, iniţial doar cu frontierele aeriană şi maritimă, va fi discutat în cursul Consiliului JAI din 14 decembrie.

Surse europene afirmau marţi că problema aderării României şi Bulgariei la Schengen va fi rediscutată în Consiliul JAI de miercuri, dar chestiunea nu va fi supusă votului, discuţia pe această temă urmând să fie reluată cel mai devreme în februarie 2012.

Tot marţi, ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, a subliniat că Olanda aşteaptă ca Bulgaria şi România să înregistreze progrese clare în combaterea criminalităţii organizate şi corupţiei, progrese care vor trebui constatate în viitorul raport al Comisiei Europene din martie 2012.

Olanda doreşte să se asigure că, după aderarea celor două state la Schengen, în UE nu vor ajunge "infractori sau persoane corupte", a spus Leers.

"Nu sunt un duşman al Bulgariei şi României. Sunt un prieten al Europei", a declarat Leers, citat de site-ul bulgar Sofia Echo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici