Oleg Voronin pretinde că Centrul Anticorupţie i-a încălcat prezumţia de nevinovăţie

Fiul fostului preşedinte moldovean, omul de afaceri Oleg Voronin, a depus, miercuri, două plângeri, una împotriva ziarului Timpul, iar cealalată împotriva Centrului Anticorupţie, pe care îl acuză că i-ar fi încălcat prezumţia de nevinovăţie, a anunţat Procuratura joi, relatează PRO TV Chişinău.

125 afișări
Imaginea articolului Oleg Voronin pretinde că Centrul Anticorupţie i-a încălcat prezumţia de nevinovăţie

Oleg Voronin pretinde că Centrul Anticorupţie i-a încălcat prezumţia de nevinovăţie (Imagine: Mediafax Foto)

Oleg Voronin cere, într-una dintre plângerile sale, ca ziarul Timpul să fie investigat pentru a se stabili modul în care acesta a aflat despre tranzacţiile de pe cardul său. Oleg Voronin a ajuns în atenţia ofiţerilor anticorupţie după ce ziarul Timpul a publicat un articol în care afirma că, într-un an, acesta a cheltuit în străinătate mai mult de 60 de milioane de lei, în timp ce veniturile sale în perioada respectivă erau de maxim patru milioane de lei.

În cea de-a doua plângere, el acuză Centrul Anticorupţie că i-ar fi încălcat prezumţia de nevinovăţie, a anunţat Procuratura.

După audierea lui Oleg Voronin, ofiţerii anticorupţie au constatat două infracţiuni ce ţin de spălare de bani şi evaziune fiscală. Centrul a precizat că, deşi tranzacţiile au fost făcute de pe cardul omului de afaceri, deocamdată nu există probe care să îl învinuiască pe el.

Centrul a precizat, de asemenea, că are câteva versiuni şi că va audia inclusiv cetăţeni străini care pot aduce clarificări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici