OMS a aprobat de urgenţă vaccinul Moderna împotriva coronavirusului, al cincilea ser omologat la nivel mondial

  • OMS a aprobat de urgenţă vaccinul produs de Moderna împotriva Covid-19.
  • OMS a omologat deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca, fabricate în India şi Coreea de Sud, şi cel de la Johnson& Johnson.
2717 afișări
Imaginea articolului OMS a aprobat de urgenţă vaccinul Moderna împotriva coronavirusului, al cincilea ser omologat la nivel mondial

OMS a aprobat de urgenţă vaccinul Moderna împotrica coronavirusului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat de urgenţă vaccinul produs de Moderna împotriva Covid-19 vineri, 30 aprilie. Este al cincilea ser care beneficiază de o astfel de validare de la agenţia ONU pentru sănătate, notează Le Figaro.
 
Această procedură ajută ţările care nu au mijloacele de a determina singure eficacitatea şi siguranţa unui medicament pentru a avea acces mai rapid la tratamente şi va permite sistemului Covax, înfiinţat de OMS cu partenerii, să distribuie vaccinurile Covid, în special în ţările defavorizate. 
 
OMS a omologat deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, cele două seruri AstraZeneca, fabricate în India şi Coreea de Sud, şi cel de la Johnson& Johnson.
 
Este de aşteptat ca în perioada următoare OMS să aprobe şi vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac.
 
Serul dezvoltat de Moderna are caracteristici foarte asemănătoare cu cele produse de Pfizer-BioNTech, cu o eficienţă de 94,1% conform OMS. Acest vaccin american este autorizat în UE, America de Nord, Marea Britanie şi alte câteva ţări, cum ar fi Israelul şi Singapore.
 
Vaccinul Moderna este recomandat pentru toate grupele de vârstă de începând de la 18 ani. Experţii OMS recomandă, de asemenea, administrarea a două doze de vaccin Moderna cu o pauză de 28 de zile între ele, dar consideră că rapelul poate fi „amânat pentru 42 de zile” - sau şase săptămâni - în circumstanţe excepţionale.
 
Moderna a declarat joi că intenţionează să accelereze ritmul de producţie şi să „crească capacitatea sa globală de producţie la trei miliarde de doze în 2022”, de aproximativ două ori mai mult decât anunţase anterior.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici