OMS avertizează: numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în rândul tinerilor

  • Numărul de persoane între 15 şi 24 de ani a crescut îngrijorător în ultimele luni
  • Mulţi dintre ei nu respectă regulile de distanţare şi se distrează în cluburi şi pe plaje
  • Unele ţări impun noi restricţii de călătorie din cauza celui de-al doilea val de infectări
1047 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează: numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în rândul tinerilor

Dacă vrei să pleci împreună cu prietenii la mare trebuie să ai grijă. Conform unei analize a OMS, procentul de persoane cu vârste între 15 şi 24 de ani infectate cu Sars-Cov-2 a crescut de la 4,5% la 15% între lunile februarie şi iulie.

În afară de Statele Unite, care conduc topul global al îmbolnăvirilor cu peste 4.8 milioane de cazuri, ţări Europene ca Spania, Germania şi Franţa au anunţat că în multe dintre cazurile noi sunt persoane tinere. 

„Am spus asta înainte şi o vom spune din nou: persoanele tinere nu sunt invincibile” a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Articol scris de Marina Dinu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici