OMS avertizează: Vaccinul nu va pune capăt pandemiei de coronavirus /„Blocarea” Europei nu este necesară acum

  • OMS transmite că numai comportamentul oamenilor poate pune capăt pandemiei de coronavirus
  • OMS crede că pandemia Covid-19 ar putea fi gestionată acum în Europa fără a bloca societatea în ansamblu
  • Organizaţia avertizează că sezonul gripei se apropie şi că acest lucru ar necesita mai multă vigilenţă
5343 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează: Vaccinul nu va pune capăt pandemiei de coronavirus /„Blocarea” Europei nu este necesară acum

Sursa FOTO: Profimedia

OMS a estimat joi, 20 august, că pandemia Covid-19 ar putea fi gestionată acum în Europa fără a bloca societatea în ansamblu, datorită pregătirii autorităţilor şi a cunoştinţelor acumulate în ultimele luni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, de asemenea, menţinerea vigilenţei.

Directorul OMS al Europei, Hans Kluge, a avertizat: „Un vaccin nu va pune capăt coronavirusului”. El a reamintit importanţa măsurilor de protecţie şi a subliniat, de asemenea, că sezonul gripei se apropie şi că acest lucru ar necesita mai multă vigilenţă din partea personalului medical care este deja foarte solicitat de pacienţii cu Covid-19.

Coronavirus: OMS nu consideră necesară „blocarea” Europei, în ciuda revenirii pandemiei

În Europa, pandemia cauzată de coronavirus poate fi gestionată acum fără a bloca societatea în ansamblu, datorită pregătirii autorităţilor şi a cunoştinţelor acumulate în ultimele luni, a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"Între măsurile de bază la nivel naţional şi măsurile suplimentare ţintite, ne aflăm într-o poziţie mult mai bună pentru a eradica focarele virale localizate. Putem gestiona virusul şi sa menţinem economia şi sistemul de învăţământ funcţional", a spus, din Copenhaga, directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă online.

COVID-19, o creştere continuă

În ultimele două luni, Europa a asistat la o creştere continuă a numărului de cazuri: prima săptămână a lunii august a înregistrat încă 40.000 de cazuri în comparaţie cu cea din iunie, când numărul a fost cel mai mic. Dar „nu ne-am întors în februarie, ştim cum să vizăm virusul in loc să vizăm societatea”, a insistat Kluge.

Pe lângă respectarea gesturilor de barieră şi distanţare, precum şi implementarea unei strategii naţionale de depistare şi urmărire, OMS recomandă luarea de măsuri locale atunci când apar focare („grupuri”).

Apelul OMS: Deschideţi şcolile

În fiecare zi, în Europa sunt înregistrate aproximativ 26.000 de cazuri noi. Tinerii, care tind să aibă infecţii mai puţin severe şi, prin urmare, mortalitate mai mică, sunt parţial responsabili de creşterea cazurilor.

Cu toate acestea, este important să redeschidem şcolile pe măsură ce societăţile fac acelaşi lucru, a subliniat Hans Kluge, îngrijorat de consecinţele închiderii şcolilor, în special pentru copiii cu nevoi speciale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici