OMS confirmă 615 cazuri de gripă porcină, dintre care 17 mortale

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat sâmbătă dimineaţă, pe site-ul său, 615 de cazuri de gripă porcină în 15 ţări, dintre care 141 în Statele Unite şi 397 în Mexic, relatează AFP, care prezintă lista acestora.

27 afișări
Imaginea articolului OMS confirmă 615 cazuri de gripă porcină, dintre care 17 mortale

OMS confirmă 615 cazuri de gripă porcină, dintre care 17 mortale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

STATELE UNITE: 141 de cazuri de gripă porcină, dintre care unul mortal

MEXIC: 397 de cazuri, între care 16 mortale

CANADA: 34 de cazuri

SPANIA: 13

MAREA BRITANIE: 13

GERMANIA: 4

NOUA ZEELANDĂ: 4

ISRAEL: 2

AUSTRIA: 1

OLANDA: 1

ELVEŢIA: 1

CHINA (HONG KONG): 1

DANEMARCA: 1

FRANŢA: 1

COREEA DE SUD: 1

OMS precizează că "creşterea de 241 de cazuri din Mexic (în raport cu bilanţul precedent din noaptea de vineri spre sâmbătă, care evoca 156 de cazuri, dintre care nouă mortale-n.r.) este legată de testele în curs asupra eşantioanelor prelevate anterior".

Pe de altă parte, Costa Rica a decretat stare de urgenţă naţională după ce a diagnosticat două cazuri de gripă porcină la persoane care au fost recent în Mexic.

Datele furnizate de OMS sunt adesea inferioare bilanţurilor comunicate de ţările vizate, din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizaţie în urma anunţurilor acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici