OMS: Peste 10.000 de persoane bolnave de gripă A H1N1

Gripa porcină a contaminat oficial 10.243 de persoane în 41 de ţări şi a provocat moartea altor 80, a anunţat miercuri o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

17 afișări
Imaginea articolului OMS: Peste 10.000 de persoane bolnave de gripă A H1N1

OMS: Peste 10.000 de persoane bolnave de gripă A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea noilor cazuri (413 într-o zi-n.r.) au fost înregistrate în Statele Unite şi în Japonia", a anunţat o purtătoare de cuvânt a OMS.

Japonia, care ar putea fi următorul focar autonom de contaminare după continentul american, număra 210 cazuri diagnosticate oficial şi 51 de bolnavi înregistraţi în 24 de ore, potrivit OMS.

Pe de altă parte, un prim caz de gripă porcină la Tokyo, cel al unei liceene japoneze în vârstă de 16 ani care a fost recent în Statele Unite, a fost confirmat miercuri, a anunţat administraţia capitalei.

"Tânăra locuieşte la Hachioji, în suburbia de sud, şi s-a deplasat recent în oraşul american New York", a declarat Toyomi Arada, un purtător de cuvânt al Departamentului Sănătăţii din capitala niponă.

Până în prezent, cazurile de infectare cu virusul A(H1N1) detectate în Japonia erau concentrate în prefecturile Hyogo, Osaka şi Shiga, situate în vestul ţării. Numărul lor era miercuri de 232, conform autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici