OMS: Rata mortalităţii provocată de Covid-19 este de 0.6%, de şase ori mai mare decât gripa sezonieră

  • OMS a transmis că studiile arată că rata reală a mortalitatăţii provocată de coronavirus este de 0.6%
  • Maria Van Kerkhove, epidemiolog OMS, spune procentul "pare scăzut, dar este destul de ridicat"
  • Potrivit estimărilor, o persoană din 167 infecate îşi pierde viaţa din cauza Covid-19
2532 afișări
Imaginea articolului OMS: Rata mortalităţii provocată de Covid-19 este de 0.6%, de şase ori mai mare decât gripa sezonieră

OMS: Rata mortalităţii provocată de Covid-19 este de 0.6%, de şase ori mai mare decât gripa sezonieră

OMS estimează, luând în calcul mai multe studii, că rata reală a mortalităţii provocată de Covid-19 este de 0.6%, relatează Bloomberg

Maria Van Kerkhove a făcut informaţia publică la o conferintă de presă ce a avut loc la Geneva. Epidemiologul a subliniat că, deşi procentul "pare scăzut, acesta este destul de ridicat".
 
Potrivit acestor estimări, coronavirusul ucide o persoană la fiecare 167 infectate, ceea ce înseamnă că este de 6 ori mai mortal decât gripa sezonieră şi de 2 ori mai mortal decât poliomelita.
 
Epidemiologul Maria Van Kerkhove a mai declarat că numărul total de infectări este necunoscut, identificarea acestora fiind dificilă, şi a reconfirmat faptul că studiile au relevat că rata mortalităţii este mai ridicată în rândul persoanelor în vârstă şi a celora cu boli preexistente. 
 
Oficial, la nivel mondial, au fost înregistrate 700.000 de decese cauzate de Covid-19 şi peste 18 milioane de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici