OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva coronaviruslui

  • OMS a declarat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui să fie obligatorie.
  • OMS recomandă, în prima fază, vaccinarea angajaţilor din domeniul sănătăţii cu risc crescut de infectare şi a celor mai expuşi unor boli grave sau deces din cauza vârstei
  • Reprezentant OMS: ”Nu cred că obligarea este calea de urmat.”
10177 afișări
Imaginea articolului OMS se opune vaccinării obligatorii împotriva coronaviruslui
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni, 7 decembrie că vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui făcută obligatorie, decât în ​​circumstanţe profesionale specifice, notează Le Figaro.
 
Apariţia vaccinurilor este „o veste bună,” a declarat Michael Ryan, directorul de urgenţe sanitare al OMS, subliniind că este necesar să se explice mai bine „beneficiile” vaccinurilor, mai degrabă decât să se facă vaccinare obligatorie.
 
Nu cred că obligarea este calea de urmat,” a adăugat Kate O'Brien, directorul departamentului de imunizare şi vaccinuri de la OMS, indicând că experienţa a arătat că atunci când ţările au dorit să impună vaccinarea nu a avut efectele dorite. „Nu cred că ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19,” a insistat ea.
 
Dar „pot exista anumite situaţii în ţări în care există circumstanţe profesionale pentru care ar fi necesar sau recomandat cu tărie vaccinarea”, a adăugat ea, făcând referire la „anumite funcţii din spitale.”
 
La rândul său, şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ţărilor care intenţionează să „înceapă vaccinarea în săptămânile şi lunile următoare” să „vaccineze cu prioritate pe cei care au cel mai mult nevoie”, deoarece numărul vaccinurilor va fi limitat la început.
 
Prin urmare, OMS recomandă vaccinarea angajaţilor din domeniul sănătăţii cu risc crescut de infectare şi a celor mai expuşi unor boli grave sau deces din cauza vârstei. Pe măsură ce numărul dozelor disponibile creşte, OMS recomandă, de asemenea, vaccinarea persoanelor „cu risc mai mare de boli grave din cauza istoricului lor medical şi a grupurilor marginalizate cu risc mai mare,” a detaliat directorul general al OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici