ONU: 55% din populaţia din Liban trăieşte în sărăcie. 70.000 de persoane şi-au pierdut locul de muncă ca urmare a exploziei

  • Criza economică a Libanului a dublat rata sărăciei, relatează France 24 şi Le Figaro.
  • Sărăcia afecta mai mult de jumătate din populaţia sa, chiar înainte de explozia din portul Beirut, a declarat miercuri o agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
  • "Estimările dezvăluie că mai mult de 55 la sută din populaţia ţării se află în sărăcie şi întâmpină probleme în a obţine produse de bază", a spus Comisia Economică şi Socială a ONU pentru Asia de Vest (ESCWA).
319 afișări
Imaginea articolului ONU: 55% din populaţia din Liban trăieşte în sărăcie. 70.000 de persoane şi-au pierdut locul de muncă ca urmare a exploziei

ONU: 55% din populaţia din Liban trăieşte în sărăcie. 70.000 de persoane şi-au pierdut locul de muncă ca urmare a exploziei

Această cifră calcuată pentru luna mai 2020 este aproape dublă faţă de rata de 28% înregistrată anul trecut, se arată în raport.

Sărăcia extremă a atins aproximativ 23% din populaţie, faţă de 8% în 2019.

Criza economică şi politică din Liban s-a adâncit atunci când pe 4 august, o explozie masivă în portul Beirut a ucis 181 de oameni, a rănit mii şi a devastat zone uriaşe din capitală.

Dezastrul s-a suprapus peste cea mai gravă criză financiară a ţării din decenii, dar şi peste criza provocată de pandemia de coronavirus.

Agenţia umanitară a Organizaţiei Naţiunilor Unite, OCHA, a declarat miercuri că zeci de mii de oameni şi-au pierdut sursa de venit, după explozia Beirut.

"Se estimează că peste 70.000 de oameni şi-au pierdut locul de muncă ca urmare a exploziei".

ESCWA a declarat că clasa de mijloc a Libanului a scăzut de la 57 la sută din populaţie în 2019 la mai puţin de 40 la sută în acest an, avertizând despre exodul accelerat al cetăţenilor libani.

În ultimele luni, clasa de mijloc libaneză frustrată de moneda locală care se află în prăbuşire şi de deteriorarea serviciile publice a decis tot mai mult să caute un trai mai bun în străinătate.

Vineri, Libanul începe o nouă carantină de 2 săptămâni ca urmare a un şir de recorduri zilnice de cazuri de coronavirus, care au adus numărul total de cazuri la 9.758 şi 107 decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici