ONU confirmă 138 de decese din cauza holerei în Haiti

Cel puţin 138 de persoane au murit de holeră în ultimele zile în Haiti, potrivit unui bilanţ comunicat vineri de un oficial al ONU, care a anunţat trimiterea unor materiale medicale şi personal pentru combaterea epidemiei

17 afișări
Imaginea articolului ONU confirmă 138 de decese din cauza holerei în Haiti

ONU confirmă 138 de decese din cauza holerei în Haiti (Imagine: Mediax Foto/AFP)

Catherine Bragg, coordonator adjunct al ONU pentru situaţii de urgenţă, a comunicat acest bilanţ în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Naţiunilor Unite din New York, la întoarcerea dintr-o vizită de recunoaştere în Haiti.

Ea a explicat că agenţiile de ajutor internaţionale dispun de 300.000 de doze de antibiotice gata să fie folosite în ţară şi că aproximativ 10.000 de cutii cu pilule pentru purificarea apei, precum şi de 2.500 de recipiente şi pachete de igienă au fost distribuite în zonele afectate.

"Ceea ce este important este că se poate evita decesul din cauza holerei, iar noi vom face tot posibilul pentru a ajuta autorităţile haitiene să împiedice noi decese", a declarat ea.

Epidemia afectează în special regiunea Saint-Marc, din departamentul Artibonite, departe de taberele unde locuiesc sute de mii de refugiaţi care şi-au pierdut casele după cutremurul din 12 ianuarie, soldat cu 250.000 de morţi.

Nicio epidemie majoră nu a fost constatată în zona afectată de seism, chiar dacă situaţia din unele tabere este "îngrozitoare", a afirmat Bragg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici