ONU consideră ilegale expulzările colective de imigranţi, parte a proiectului de acord UE-Turcia

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a catalogat, joi, drept "ilegale" expulzările colective de imigranţi, măsură care figurează în proiectul de acord dintre Ankara şi UE, ce prevede, în special, redirecţionarea solicitanţilor de azil sirieni spre Turcia, potrivit Le Figaro.

1506 afișări
Imaginea articolului ONU consideră ilegale expulzările colective de imigranţi, parte a proiectului de acord UE-Turcia

ONU consideră ilegale expulzările colective de imigranţi, parte a proiectului de acord UE-Turcia (Imagine: Hepta)

"Proiectul de acord între UE şi Turcia ridică un anumit număr de preocupări grave (...) Sunt în special îngrijorat de posibilele expulzări colective şi arbitrare, care sunt ilegale" a declarat Zeid Ra'ad Al Hussein, în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, la Geneva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici