ONU: Decizia Uruguayului privind comercializarea canabisului încalcă reglementările internaţionale

Uruguayul încalcă legislaţia internaţională prin decizia care permite producţia şi comercializarea canabisului, anunţă Oficiul ONU pentru controlul asupra stupefiantelor.

448 afișări
Imaginea articolului ONU: Decizia Uruguayului privind comercializarea canabisului încalcă reglementările internaţionale

ONU: Decizia Uruguayului privind comercializarea canabisului încalcă reglementările internaţionale

Oficiul ONU pentru controlul asupra stupefiantelor, cu sediul la Viena, "exprimă regret" pentru măsurile legislative adoptate de Uruguay, subliniind că acestea intră în contradicţie cu prevederile Convenţiei privind stupefiantele, adoptată în 1961 şi semnată de Montevideo.

Senatul din Uruguay a aprobat, marţi seară, o lege care permite producţia şi comercializarea canabisului, o decizie fără precedent în lume.

Legea este susţinută de preşedintele Jose Mujuca, conferind statului control asupra cultivării şi vânzării canabisului în scopuri recreative, depăşind limitele legale din statele americane Colorado şi Washington, precum şi cele din ţări precum Olanda sau Spania, care autorizează sau tolerează producţia de cannabis în spaţii private.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici