ONU: Există cel puţin un caz de holeră în zonele afectate de inundaţii din Pakistan

ONU a confirmat, sâmbătă, cel puţin un caz de holeră înregistrat în Pakistan, în zonele afectate de cele mai grave inundaţii din ultimii 80 de ani, şi a anunţat intensificarea acţiunilor de asistenţă medicală în regiune.

12 afișări
Imaginea articolului ONU: Există cel puţin un caz de holeră în zonele afectate de inundaţii din Pakistan

ONU: Există cel puţin un caz de holeră în zonele afectate de inundaţii din Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există cel puţin un caz confirmat de holeră la Mingora", principalul oraş din districtul Swat, situat în nord-estul ţării, a declarat Maurizio Giuliano, purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).

"Ţinând cont de îngrijorarea legată de holeră, care este o boală mortală, am început să oferim tratament pentru holeră tuturor pacienţilor", a adăugat el.

Cel puţin 36.000 de persoane suferă de deranjamente stomacale severe. "Nu sugerăm că toţi ar suferi de holeră, dar holera reprezintă un motiv de îngrijorare şi de aceea ne intensificăm acţiunile în această direcţie", a spus Giuliano.

Pakistanul a anunţat că un număr cuprins între 14 şi 20 de milioane de persoane au avut de suferit, direct sau indirect, din cauza inundaţiilor. Conform Naţiunilor Unite, circa 1.600 de persoane au murit în urma ploilor torenţiale, în timp ce autorităţile de la Islamabad au confirmat 1.384 de decese.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici