ONU: Peste 4 milioane de ucraineni au părăsit ţara. Trei coridoare umanitare anunţate miercuri

  • Peste patru milioane de persoane au părăsit Ucraina, de la începutul războiului, potrivit ONU.
  • Miercuri sunt anunţate trei coridoare de evacuare, a anunţat vicepremierul ucrainenan Irina Vereshchuk.
192 afișări
Imaginea articolului ONU: Peste 4 milioane de ucraineni au părăsit ţara. Trei coridoare umanitare anunţate miercuri

Aproximativ 4.019.287 de persoane au părăsit Ucraina până în prezent, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi, citată de Sky News.

Dintre acestea, 2,3 milioane au ajuns în Polonia.

Reprezentanţii ONU spun că fluxul de refugiaţi a încetinit în ultimele zile.

Se estimează că 6,5 milioane de persoane au fost, de asemenea, strămutate din casele lor în Ucraina.

În acelaşi timp, Ucraina şi Rusia au convenit miercuri asupra a trei coridoare de evacuare, a anunţat vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk.

Vereshchuk a precizat că există un coridor pentru evacuarea locuitorilor din Mariupol şi livrarea de ajutoare umanitare către Berdyansk, un traseu pentru livrarea de ajutoare umanitare către şi evacuarea din Melitopol şi unul pentru o coloană de maşini din Enerhodar către Zaporizhzhia.

„Convoaiele de autobuze şi camioane cu ajutoare umanitare au plecat deja din Zaporizhzhia", a declarat ea miercuri într-un mesaj video.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici