ONU reînnoieşte sancţiunile care vizează bandele din Haiti

Consiliul de Securitate al ONU a decis joi să prelungească sancţiunile privitoare la bandele din Haiti care controlează o parte din ţară.

227 afișări
Imaginea articolului ONU reînnoieşte sancţiunile care vizează bandele din Haiti

ONU reînnoieşte sancţiunile care vizează bandele din Haiti

În urmă cu un an, Consiliul ONU a aplicat sancţiuni lui Jimmy Cherizier, un fost ofiţer de poliţie devenit lider al Alianţei G9 şi unul dintre cei mai puternici lideri de bandă din Haiti.

„Această situaţie în care o singură persoană se află pe lista desemnată trebuie schimbată cât mai curând posibil", a declarat adjunctul ambasadorului chinez la ONU, Geng Shuang, potrivit Reuters.

De asemenea, Shuang a făcut apel la „toate ţările, în special la cele din regiune" să ia măsuri concrete pentru a împiedica fluxul ilegal de arme spre Haiti.

Bandele haitiene au acumulat ceea ce poliţia naţională a descris ca fiind un „arsenal de război", inclusiv stocuri de mitraliere şi puşti de asalt.

La începutul acestei luni, ONU a autorizat desfăşurarea unei forţe multinaţionale în Haiti pentru a ajuta poliţia. Decizia a fost luată la solicitarea autorităţilor din Haiti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici