ONU vrea să trimită 5.000 de militari şi poliţişti în Port-au-Prince

ONU intenţionează să trimită în Port-au-Prince 5.000 de militari şi poliţişti, repartizaţi în prezent în Haiti, în afara capitalei, a anunţat vineri reprezentanţa sa din Mexic.

20 afișări
Imaginea articolului ONU vrea să trimită 5.000 de militari şi poliţişti în Port-au-Prince

ONU vrea să trimită 5.000 de militari şi poliţişti în Port-au-Prince (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

ONU studiază "replierea a 5.000 de persoane care nu sunt în Port-au-Prince pentru a-şi sprijini camarazii", a declarat coordonatorul Sistemului ONU din Mexic, Magdy Martinez, în cadrul unei conferinţe de presă în Ciudad de Mexico.

Căştile Albastre se află în prezent în diverse regiuni ale ţării, dar în prezent "capitala este principala sursă de îngrijorare în ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice", a explicat el.

ONU numără aproximativ 12.000 de reprezentanţi în Haiti, între care militari, poliţişti şi personal civil, potrivit lui Martinez. Dintre aceştia, 37 au murit în urma cutremurului, iar 330 sunt declaraţi dispăruţi.

Ajutorul pentru dezvoltare prevăzut de ONU pentru Haiti va fi "reconvertit în mare parte într-un plan de reconstrucţie accelerată" pentru a reface şcoli, spitale, căi de comunicaţie şi infrastructurile telecomunicaţiilor, a adăugat diplomatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici