Video Operaţia de separare a siamezelor românce a fost anulată

Medicii americani implicaţi în operaţia de separare a celor două siameze de origine română au decis să renunţe la procedura de separare a acestora, din cauza riscurilor prea ridicate, a anunţat luni spitalul din Cleveland, Ohio, unde a avut loc delicatul proces chirurgical, relatează AFP.

2 afișări

"O altă intervenţie chirurgicală nu este în interesul gemenelor", a anunţat spitalul de copii din Cleveland, într-un comunicat.

Cele două fetiţe în vârstă de trei ani, Tatiana şi Anastasia Dogaru, născute în Italia din părinţi români, fuseseră supuse în iunie unei prime operaţii, care a fost însă suspendată din motive medicale.

"Decizia de a nu continua procedura chirurgicală de separare a fost dificil de luat, dar s-a ţinut cont de siguranţa gemenelor", a explicat spitalul.

"După nenumărate ore de discuţii şi analiză medicală, echipa (medicală) consideră că riscurile unei noi operaţii chirurgicale depăşesc potenţialele beneficii", se arată în comunicat.

Cele două siameze nu s-au putut vedea niciodată. Tatiana are partea superioară a craniului lipită de partea din spate a capului surorii sale, Anastasia. Creierele lor sunt de asemenea lipite. Cele două siameze au malformaţii ale unor organe, printre care şi inima.

Cazul celor două siameze este foarte rar, iar medicii apreciază că ar putea fi letal. Separarea celor două, considerată încă de la început foarte riscantă, necesita mai multe operaţii care urmau să fie efectuate pe o perioadă de câteva luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici