Operaţiune de amploare în Marea Britanie pentru capturarea a 14 infractori străini, printre care patru români - FOTO

Poliţia britanică a lansat o operaţiune cu numele de cod Sunfire pentru capturarea a 14 infractori străini periculoşi, dintre care patru sunt români, suspectaţi că se ascund în Marea Britanie.

931 afișări
Imaginea articolului Operaţiune de amploare în Marea Britanie pentru capturarea a 14 infractori străini, printre care patru români - FOTO

Operaţiune de amploare în Marea Britanie pentru capturarea a 14 infractori străini, printre care patru români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a dat publicităţii numele şi fotografiile a 14 infractori străini, căutaţi pentru omucideri, violuri, jafuri şi trafic de droguri. Printre aceştia figurează patru români, şase polonezi, un albanez, un georgian, un australian şi un italian, relatează Daily Mail în ediţia electronică de marţi.

Românul Ioan Creţu, în vârstă de 36 de ani, este suspectat că s-a ascuns la Waterloo după ce a bătut până la moarte un bărbat în România. Adrian Vasilescu, de 31 de ani, este bănuit că s-a ascuns în Manor Park, estul Londrei, după ce a fugit din România, unde este acuzat că a tăiat gâtul unei victime cu o sticlă de bere.

Ion Ciprian Bobocel (27 de ani) este acuzat că şi-a lovit victima în cap în timpul unui jaf violent în România. El este suspectat că se află în estul Londrei şi că are legături cu regiunile Ilford, Dagenham şi Essex. Costin Cristian Stoica, în vârstă de 23 de ani, este căutat în România după ce a atacat o femeie cu un spray toxic şi i-a furat geanta. Poliţia crede că se află în nordul Londrei şi că ar putea lucra ca instalator sau electrician.

Sus, de la stânga la dreapta: Mehmoud Farah, Adrian Vasilescu, Dominik Witczak, Ioan Cretu and Costin Cristian Stoica

Jos de la stânga la dreapta: Radoslaw Nkaye, Ion Ciprian Bobocel, Michal Smolen, Dariusz Hanusiak and Dane Charles Vidgen

Ofiţerul care conduce operaţiunea, sergentul Pete Rance, a declarat că poliţia contează pe ajutorul cetăţenilor pentru capturarea acestor infractori. "Mulţi sunt consideraţi periculoşi şi nu trebuie abordaţi (...). Ţările în care s-au produs aceste infracţiuni vor ca aceşti bărbaţi să fie aduşi în justiţie pentru aceste infracţiuni şi este în interesul Londrei să ajute la găsirea lor", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici