Operaţiune elaborată de spălare de bani în SUA, condusă de un român

Şase străini, între care români, au fost condamnaţi joi în SUA pentru o operaţiune elaborată de spălare de bani, care a înşelat sute de clienţi cu peste patru milioane de dolari şi presupunea vânzarea falsă a unor maşini pe Internet, relatează Los Angeles Times, în ediţia online.

543 afișări
Imaginea articolului Operaţiune elaborată de spălare de bani în SUA, condusă de un român

Operaţiune elaborată de spălare de bani în SUA, condusă de un român (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Acuzaţii, patru bărbaţi şi două femei, ofereau maşini de vânzare pe EBay Motors, Auto Trader, Yahoo Auto, Edmunds.com, Craigslist şi alte site-uri Internet. Ei au primit electronic bani de la clienţi, care nu au beneficiat însă niciodată de maşinile cumpărate, potrivit actului de acuzare.

Cei şase acuzaţi, din Germania, Rusia, România şi Letonia, riscă sute de ani de închisoare.

Autorităţile susţin că liderii acestei scheme erau Corneliu Ştefan Weikum, în vârstă de 37 de ani, cetăţean român, şi Iulia Mişina-Heffron, în vârstă de 23 de ani, din Ekaterinburg, Rusia. Cei doi se află în prezent în arest în Nevada.

Thom Mrozek, purtător de cuvânt al birourului procurorului american, susţine că deşi agenţia s-a confruntat cu numeroase scheme de spălare de bani, puţine au fost cele la fel de sofisticate ca aceasta.

Mrozek a explicat că acuzaţii au deschis cel puţin 110 conturi bancare, au furnizat facturi false şi au piratat site-urile de Internet pentru a schimba informaţiile de contact ale vânzătorilor pentru ca numerele de înmatriculare să se potrivească.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici