Operaţiune împotriva Mafiei, soldată cu arestarea a 26 de persoane

O operaţiune împotriva Mafiei, care a fost demarată miercuri în Italia şi Statele Unite împotriva unei familii din Palermo, s-a soldat cu arestarea a 20 de persoane în Sicilia şi a altor şase la New York şi Miami, a anunţat agenţia ANSA.

25 afișări
Imaginea articolului Operaţiune împotriva Mafiei, soldată cu arestarea a 26 de persoane

Operaţiune împotriva Mafiei, soldată cu arestarea a 26 de persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Operaţiunea, denumită "Paesan Blues", a fost coordonată de Parchetul din Palermo, care a emis mandate de arestare pe numele a circa 20 de persoane pentru asociere cu Mafia, spălare de bani, tentativă de omor şi trafic de droguri.

Aceste arestări vizează anihilarea familiei Santa Maria di Gesu din Palermo şi a ramificaţiilor sale din Statele Unite.

Capii familiei Santa Maria di Gesu, Gioacchino Corso şi fratele său, Giampaolo, au fost arestaţi la Palermo, capitala Siciliei.

În Statele Unite, şase persoane au fost arestate de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) la Miami şi la New York unde se deplasaseră de mai multe zile agenţi ai poliţiei italiene care au colaborat timp de aproape doi ani cu omologii lor americani.

În cadrul acestei operaţiuni au fost confiscate documente şi arme, potrivit surselor apropiate anchetei, citate de ANSA.

Între documentele confiscate în Sicilia se numără un fel de listă cu victimele obligate să plătească "pizzo" (impozitul Mafiei), cât şi sume de bani alocate Mafiei.

Subsecretarul de stat italian de Interne, Alfredo Mantovano, a calificat această operaţiune ca fiind un "rezultat foarte important", care demonstrează "eficienţa cooperării internaţionale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici