Operatorul reţelei energetice din Kiev a anunţat o serie de întreruperi de electricitate pentru a "evita accidentele"

Operatorul reţelei energetice din Kiev a anunţat o serie de întreruperi de energie electrică de "stabilizare", ca urmare a loviturilor ruseşti asupra unor infrastructuri cheie de sâmbătă.

184 afișări
Imaginea articolului Operatorul reţelei energetice din Kiev a anunţat o serie de întreruperi de electricitate pentru a "evita accidentele"

Operatorul reţelei energetice din Kiev a anunţat o serie de întreruperi de energie electrică de "stabilizare"

Peste un milion de gospodării au rămas fără electricitate în urma loviturilor asupra unor instalaţii energetice din Ucraina.
 
Într-o declaraţie publicată pe site-ul său, compania energetică DTEK a declarat că operatorul naţional de energie, Ukrenegro, a introdus întreruperile în capitală pentru a "evita accidentele", potrivit The Guardian.
 
„Penele de curent au început la ora locală 11.13 (09.30 BST), iar gospodăriile din Kiev au fost împărţite în trei grupuri care vor fi "deconectate pentru o anumită perioadă de timp", a precizat DTEK.
 
Acesta a adăugat că întreruperile de curent ar trebui să dureze "nu mai mult de patru ore", dar ar putea fi mai lungi "din cauza amplorii pagubelor la sistemul de alimentare cu energie electrică".
 
Preşedintele Zelenski a făcut apel la oamenii din întreaga ţară să fie atenţi la consumul de energie şi să limiteze utilizarea aparatelor care necesită multă energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici