Opoziţia câştigă alegerile parlamentare din Slovenia - exit-poll

Partidul Social Democrat se află pe primul loc în alegerile legislative din Slovenia, devansând Partidul Democrat Sloven (SDS), formaţiune de guvernământ de centru-dreapta, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne şi difuzate de postul naţional de televiziune.

27 afișări
Imaginea articolului Opoziţia câştigă alegerile parlamentare din Slovenia - exit-poll

Opoziţia câştigă alegerile parlamentare din Slovenia - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Partidul Social Democrat (SD) a câştigat 31,5 la sută din voturi faţă de 27,7 la sută obţinute de partidul premierului Janez Jansa, SDS, potrivit sondajelor realizate la ieşirea de la urne şi publicate după închiderea birourilor de vot.

SD şi partenerii săi de centru-stânga, care au promis să formeze o coaliţie de guvernământ în cazul câştigării alegerilor, par să cumuleze mai multe voturi decât SDS şi aliaţii conservatori ai acestuia. Primele rezultate oficiale sunt aşteptate în jurul orei 21.00 GMT (24.00 ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici