Opoziţia din Turcia cere anularea alegerilor în urma cărora Erdogan a fost ales preşedinte

Partidul Republican al Poporului, principala formaţiune de opoziţie din Turcia, a cerut autorităţii electorale să anuleze alegerile din 2018, în urma cărora Recep Erdogan a fost ales preşedinte, după decizia controversată a instituţiei de a ordona repetarea scrutinului local din Istanbul.

1754 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Turcia cere anularea alegerilor în urma cărora Erdogan a fost ales preşedinte

Opoziţia din Turcia cere anularea alegerilor în urma cărora Erdogan a fost ales preşedinte

"La ambele alegeri au fost prezente acelaşi legi, regulamente, aplicaţii, secţii de votare şi condiţii", a declarat Muharrem Erkek, secretarul-general al Partidul Republican al Poporului (CHP), care a cerut miercuri să fie anulate şi alegerile legislative şi prezidenţiale din iunie 2018, informează agenţia de ştiri Dpa.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi formaţiunea sa conservatoare islamică Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) pierduseră scrutinul local desfăşurat pe 31 martie la Istanbul, astfel că denunţaseră "nereguli masive" şi au obţinut anularea rezultatului de către Înalta Comisie Electorală din Turcia (YSK).

Potrivit rezultatelor neoficiale, Ekrem Imamoglu (CHP) îl învinsese la o diferenţă mică de voturi pe candidatul AKP, Binali Yildirim.

"Dacă revocaţi mandatul domnului Ekrem Imamoglu, dacă vă menţineţi decizia, atunci trebuie să anulaţi şi mandatul domnului Recep Tayyip Erdogan", a adăugat Erkek.

Formaţiune condusă de Erdogan a suferit câteva înfrângeri usturătoare în urma alegerilor locale desfăşurate pe 31 martie în Turcia, pierzând controlul asupra mai multor oraşe majore, inclusiv capitala ţării, Ankara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici