Opoziţia republicană din SUA, inclusiv echipa lui Trump, denunţă procedurile în cazul lui Hunter Biden

Congresmanul republican James Comer, preşedintele Comisiei de Supraveghere din Camera Reprezentanţilor, şi echipa electorală a fostului preşedinte Donald Trump au denunţat, vineri, procedurile în ancheta care îl vizează pe Hunter Biden, fiul preşedintelui Joseph Biden.

1066 afișări
Imaginea articolului Opoziţia republicană din SUA, inclusiv echipa lui Trump, denunţă procedurile în cazul lui Hunter Biden

Sursa foto: MediafaxFoto

"Această manevră a procurorului general Merrick Garland se înscrie în eforturile Departamentului Justiţiei de a încerca o acoperire a activităţilor familiei Biden, în contextul dovezilor din ce în ce mai mari ale Comisiei de Supraveghere din Camera Reprezentanţilor despre rolul preşedintelui Joe Biden în scheme ale familiei sale de a vinde «brandul» cu milioane de dolari unor cetăţeni străini", a acuzat James Comer, care coordonează ancheta Camerei Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Republican, privind afacerile lui Hunter Biden în străinătate, referindu-se la suspiciuni potrivit cărora brandul companiei lui Hunter Biden implica potenţiala influenţă asupra modelului de afaceri a lui Joseph Biden, când era vicepreşedinte al SUA.

"Un lucru este clar în decizia de astăzi. Departamentul Justiţiei subordonat lui Biden încearcă să blocheze acţiunile Congresului, dat fiind că am prezentat dovezi poporului american despre corupţia practicată de familia Biden. Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor va continua să urmărească banii familiei Biden şi să audieze martori pentru a stabili dacă interlocutori străini au vizat familia Biden, dacă preşedintele Biden este compromis şi corupt, dacă este ameninţată siguranţa noastră naţională", a atras atenţia congresmanul republican James Comer, potrivit NBC News.

Şi echipa de campanie a lui Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a denunţat acţiunile Departamentului Justiţiei. Acţiunea de numire a unui procuror special se înscrie în eforturile Departamentului Justiţiei "de a proteja familia penală Biden" pentru delicte comise "de-a lungul deceniilor", a afirmat Stephen Cheung, purtătorul de cuvânt al echipei electorale a lui Donald Trump, exprimând dubii asupra independenţei procurorului special.

La rândul său, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, înscris în cursa prezidenţială primară din Partidul Republican, a denunţat procedurile în ancheta care îl vizează pe Hunter Biden. "Dacă ar fi fost republican, ar fi fost în închisoare până acum", a afirmat Ron DeSantis în cursul unei eveniment de campanie desfăşurat în statul Iowa.

David Weiss, coordonatorul investigaţiei care îl vizează pe Hunter Biden, fiul preşedintelui Joseph Biden, a primit statutul de procuror special, a anunţat vineri Merrick Garland, secretar al Justiţiei şi procuror general al SUA. David Weiss "va fi responsabil de ancheta în curs care îl vizează pe Hunter Biden şi de orice altă speţă care derivă sau ar putea deriva din această investigaţie. Este o decizie luată din raţiuni de interes public", a transmis Merick Garland.

Procurorul David Weiss coordona deja investigaţia care îl vizează pe Hunter Biden, dar nu avea statutul de procuror special, adică un grad de autonomie decizională şi o separare de subordonarea directă în ierarhia Departamentului Justiţiei. Procurorul David Weiss, din statul Delaware, a investigat din 2018 potenţiale încălcări ale legislaţiei fiscale comise de Hunter Biden. În iulie, Hunter Biden a pledat vinovat la acuzaţii privind delicte fiscale minore, în condiţiile în care un proiect de acord cu procurorii nu a mai putut fi aplicat din cauza confuziei privind un caz separat de nerespectare a regimului armelor de foc. Pe fondul suspiciunilor privind un conflict de interese din cauza jurisdicţiei, procesul ar urma să fie mutat din statul Delaware în California sau în Washington D.C.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici