Opoziţia din Spania a depus moţiune de cenzură împotriva premierului Rajoy, după ce 29 de persoane care ar face parte sau ar avea relaţii cu Partidul Popular au fost condamnate la 351 de ani de închisoare

Principalul partid de opoziţie din Spania, Partidul Socialist, a anunţat vineri că a depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Mariano Rajoy, pe fondul unui dosar de corupţie în care ar fi implicat partidul de guvernare, relatează site-ul agenţiilor Bloomberg şi Reuters.

538 afișări
Imaginea articolului Opoziţia din Spania a depus moţiune de cenzură împotriva premierului Rajoy, după ce 29 de persoane care ar face parte sau ar avea relaţii cu Partidul Popular au fost condamnate la 351 de ani de închisoare

Opoziţia din Spania a depus moţiune de cenzură împotriva premierului Mariano Rajoy, după ce 29 de persoane care ar face parte sau ar avea relaţii cu Partidul Popular au fost condamnate la 351 de ani de închisoare

În total, 29 de persoane, care ar face parte sau ar avea relaţii cu Partidul Popular al premierului Rajoy, inclusiv un fost trezorerie şi alţi membri de rang înalt, au fost acuzaţi joi de trafic de influenţă şi infracţiuni fiscale. Împreună, au fost condamnaţi la 351 de ani de închisoare.

În acelaşi context, Partidul Ciudadanos a anunţat că ar putea depune propria moţiune de cenzură împotriva Guvernului Rajoy.

"Dacă Rajoy nu cere alegeri anticipate, vom fi pregătiţi să înaintăm o moţiune de cenzură pentru a putea organiza astfel de alegeri", a declarat Jose Manuel Villega, un membru al formaţiunii politice Ciudadanos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici