Opt angajaţi ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greşeală cinci doze de vaccin Covid-19. Patru au ajuns la spital

  • Opt angajaţi ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greşeală cinci doze de vaccin Covid-19.
  • În timpul sesiunii de vaccinare de duminică, li s-au injectat cinci doze simultan.
  • Patru au fost internaţi la spital cu simptome uşoare asemănătoare gripei, ceilalţi trei s-au întors acasă.
  • Explicaţia ar putea fi faptul că într-un flacon se află 5 doze de vaccin
18099 afișări
Imaginea articolului Opt angajaţi ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greşeală cinci doze de vaccin Covid-19. Patru au ajuns la spital
Opt angajaţi ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greşeală cinci doze de vaccin Covid-19, fără consecinţe grave asupra sănătăţii în acest stadiu, notează Le Figaro. 
 
Cele şapte femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani, lucrează într-o casă de bătrâni din Stralsund, în nord-estul ţării. Ca atare, acestea se numără printre persoanele prioritare pentru a primi vaccinul BioNTech-Pfizer, administrat în Germania de sâmbătă.
 
Dar, în timpul sesiunii de vaccinare de duminică, li s-au injectat cinci doze simultan, a declarat luni administratorul districtului în care se află unitatea. Au fost imediat informaţi despre eroare, a asigurat Stefan Kerth. Patru au fost internaţi la spital cu simptome uşoare asemănătoare gripei, ceilalţi trei s-au întors acasă.
 
„Regret profund acest incident”, a spus administratorul districtului, asigurându-se că acestea au fost doar cazuri izolate, din cauza unei erori umane. „Le doresc tuturor celor implicaţi să nu apară efecte secundare grave,” a adăugat el.
 
Laboratorul german BioNTech, care dezvoltă acest prim vaccin ARN mesager, a asigurat înainte de lansarea campaniei de vaccinare în acest weekend în mai multe ţări europene, că în fazele test, nu apar efecte secundare grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici