Oraş din nord-estul Ucrainei, evacuat în contextul apropierii forţelor militare ruse

Autorităţile ucrainene au decis, joi, evacuarea oraşului Kupiansk, situat în nord-estul Ucrainei, în contextul în care zona riscă să fie ocupată de armata rusă, în pofida contraofensivei ucrainene.

1753 afișări
Imaginea articolului Oraş din nord-estul Ucrainei, evacuat în contextul apropierii forţelor militare ruse

Oraş din nord-estul Ucrainei, evacuat în contextul apropierii forţelor militare ruse

Armata rusă avansează de câteva zile spre oraşul Kupiansk, situat în nord-estul Ucrainei, informează cotidianul Le Figaro.

"Ţinând cont de situaţia dificilă în materie de securitate şi de intensificarea bombardamentelor, cetăţenii pot opta pentru evacuarea spre un loc sigur", a anunţat Primăria oraşului Kupiansk, care avea aproximativ 25.000 de locuitori înaintea războiului.

Oraşul Kupiansk fusese readus sub control ucrainean în septembrie 2022, dar riscă să fie ocupat din nou de forţele militare ruse, în pofida contraofensivei ucrainene.

Armata rusă a confirmat joi avansarea spre Kupiansk, subliniind că "acţiunile ofensive au permis îmbunătăţirea poziţiilor de luptă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici