Oraşul Nikolaiev, fără apă de patru zile. Locuitorii folosesc apă din râuri şi izvoare

Locuitorii din Nikolaiev sunt obligaţi să folosească apă din râu din cauza conductei deteriorate. Oraşul ucrainean a rămas fără apă potabilă de câteva zile.

254 afișări
Imaginea articolului Oraşul Nikolaiev, fără apă de patru zile. Locuitorii folosesc apă din râuri şi izvoare

Oraşul Nikolaiev, fără apă de patru zile. Locuitorii folosesc apă din râuri şi izvoare

Oraşul Nikolaiev, din sudul Ucrainei, a rămas fără apă curentă timp de patru zile, forţând oamenii să folosească apă din râuri şi izvoare, anunţă CNN.

Accesul la apă potabilă a fost pierdut atunci când conducta de la Dnipro a fost avariată în timpul luptelor dintre ruşi şi ucraineni.

Vitalii Kim, şeful administraţiei militare regionale din Nikolaiev, a declarat duminică că atacurile forţelor ruseşti continuă, inclusiv cu rachete de croazieră.

El a anunţat că problema apei va fi rezolvată în curând.

Uzinele de desalinizare şi purificare a apei sunt pe drum spre Nikolaiev, vor fi forate puţuri. Apa va fi furnizată oricum, fie jumătate din nevoile noastre, fie va fi furnizată în totalitate. Un mare ajutor vine din regiunile vecine. Trebuie să mai avem răbdare câteva zile”, a spus Vitalii Kim.

Kim a mai spus că situaţia militară este în favoarea apărătorilor.

„În timp ce inamicul îşi pregăteşte trupele şi se mobilizează, armele vin spre noi", a precizat şeful administraţiei militare regionale din Nikolaiev.

Oraşul Nikolaiev şi zonele învecinate au fost bombardate în mod regulat de forţele ruseşti, dar au rămas sub control ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici