Oraşul Soledar, ras de pe faţa pământului. Imagini dinaintea şi după bombardamente

Situaţia rămâne tensionată în oraşul Soledar din Ucraina.

5427 afișări
Imaginea articolului Oraşul Soledar, ras de pe faţa pământului. Imagini dinaintea şi după bombardamente

Oraşul Soledar, ras de pe faţa pământului. Imagini dinaintea şi după bombardamente

Au apărut imagini făcute în august, înainte de startul luptelor, şi acum câteva zile, în timp ce încă se duc bătălii grele în Soledar. Se poate observa clar diferenţa: într-o fotografie făcută de deasupra apar clădiri distruse şi lipsa vegetaţiei din jurul lor, iar în alta - situaţia calmă de dinainte.

În Soledar se concentrează cele mai sângeroase confruntări, în aceste zile. Imaginile din satelit surprinse de Maxar arată un Soledar aproape complet distrus.

Prima imagine din satelit postată de Maxar pe Twitter arată oraşul înainte de 1 august 2022. A doua arată o parte a oraşului după 10 ianuarie 2023, arătând clădiri complet distruse.

Oraşul minier Soledar este „aproape complet distrus”, dar luptele continuă şi linia frontului de est „ţine”, a explicat însuşi preşedintele Zelenski, în discursul său de aseară.

Oraşul este disputat de mai multă vreme de ruşi de ucraineni. Oamenii Moscovei l-au revendicat, dar Pentagonul nu confirmă că regiunea ar fi căzut în mâinile Kremlinului şi a oamenilor lui, gruparea Wagner.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici