Ordin de evacuare emis în Japonia din cauza taifunului Khanun, care va lovi ţara cu rafale de 162 km/oră

Un taifun puternic care se îndreaptă spre sudul Japoniei a provocat anularea a sute de zboruri, în timp ce oficialii au îndemnat mii de oameni să se adăpostească.

219 afișări
Imaginea articolului Ordin de evacuare emis în Japonia din cauza taifunului Khanun, care va lovi ţara cu rafale de 162 km/oră

Sursa foto: Twitter

Taifunul Khanun a înregistrat viteze maxime susţinute ale vântului de 162 de kilometri pe oră în timp ce traversa Oceanul Pacific şi este aşteptat să înceapă să lovească regiunea Okinawa la sfârşitul zilei de marţi.
 
Oraşele din Okinawa au emis ordine de evacuare fără caracter obligatoriu pentru cel puţin 370.000 de persoane, în timp ce Agenţia meteorologică japoneză a avertizat că grupul de insule ar putea fi lovit de valuri de până la 12 metri înălţime.
 
Agenţia a precizat că furtuna, pe care a descris-o ca fiind "foarte puternică" şi "mare", se află la aproximativ 240 de kilometri sud-est de capitala regională Naha.
 
Oficialii din Naha au îndemnat rezidenţii vulnerabili să se mute în locuri mai sigure, anticipând vânturile puternice şi ploile abundente, relatează TRT World.
 
"Mulţi oameni rămân acasă, deoarece casele lor sunt din beton", a declarat pentru agenţia de presă AFP un oficial de gestionare a dezastrelor din cadrul guvernului regional din Okinawa.
 
"Le cerem oamenilor care locuiesc singuri sau în case de lemn în zonele joase să ia în considerare posibilitatea de a căuta un adăpost înainte ca taifunul să se înrăutăţească".
 
Peste 500 de zboruri au fost anulate, în timp ce serviciile regionale de feribot şi autobuz au fost suspendate înaintea taifunului, a anunţat postul naţional de televiziune NHK.
 
Japan Airlines şi All Nippon Airways au declarat că în total, peste 74.000 de pasageri vor fi afectaţi de anularea zborurilor marţi şi miercuri.
 
Meteorologii au avertizat că taifunul Khanun ar urma să lovească şi coasta dens populată a Chinei în această săptămână, după ce aceasta a fost lovită de furtuna Doksuri, un fost super-taifun, care a ucis cel puţin 11 persoane, în timp ce 27 au fost date dispărute.
 
Ţara se pregăteşte deja pentru sosirea unui alt taifun, a şasea furtună de acest fel din acest an, în timp ce se apropie de coasta de est a Chinei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici