Organizaţiile umanitare estimează numărul morţilor în Myanmar la 50.000 de persoane

Angajaţii organizaţiilor umanitare străine, sosiţi să acorde ajutor sinistraţilor din Myanmar, apreciază că numărul de morţi în urma ciclonului produs sâmbătă depăşeşte 50.000 de persoane, în timp ce alte trei milioane au rămas fără adăpost.

10 afișări
Imaginea articolului Organizaţiile umanitare estimează numărul morţilor în Myanmar la 50.000 de persoane

Organizaţiile umanitare estimează numărul morţilor în Myanmar la 50.000 de persoane (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor oficiale, numărul de morţi se ridică la aproximativ 22.500 de persoane şi cel al dispăruţilor la 41.000, scrie The Times, în ediţia electronică. Însă, din cauza informaţiilor incomplete în acest sens, ONU şi voluntarii din Rangoon sunt de părere că numărul ar putea fi dublu.

"Credem că sunt 50.000 de morţi şi milioane de persoane fără adăpost", a declarat Andrew Kirkwood, directorul organizaţiei britanice Salvaţi Copiii.

"Aş caracteriza situaţia drept una fără precedent în istoria statului Myanmar (...). Ar putea fi mai mulţi morţi decât a provocat valul seismic în Sri Lanka", a adăugat el.

Şapte municipalităţi în care au fost distruse 90 până 95 la sută dintre clădiri au fost desemnate prioritare.

Potrivit cifrelor date publicităţii de Guvern, cel puţin 10.000 de persoane au murit numai în oraşul Bogalay.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici