Osama ben Laden a fost ucis de o trupă de elită SEAL

Trupa de comando care a efectuat operaţiunea în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden a avut în componenţă o echipă de militari SEAL din marina americană.

3498 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden a fost ucis de o trupă de elită SEAL

Osama ben Laden a fost ucis de o trupă de elită SEAL (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupele SEAL sunt printre cel mai bine antrenate din întreaga lume, iar echipa SEAL 6 a fost principala forţă militară implicată în acţiunea din Pakistan, potrivit ABC News.

Militarii americani au fost duşi în localitatea pakistaneză Abbotaba de două elicoptere care au zburat la joasă înălţime din Afganistan. O echipă formată din 25 de militari a debarcat din elicoptere duminică noapte. Trupa de comando a efectuat operaţiunea în doar 40 de minute, majoritatea timpului petrecându-l pentru obţinerea de informaţii.

Echipele SEAL au început să funcţioneze încă din 1942, când liderii militari au decis să înfiinţeze o echipă de elită pentru cercetarea plajelor potrivite pentru debarcarea trupelor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Duncan Smith, purtator de cuvant al SEAL, a declarat pentru ABC News că "o mulţime dintre asemenea misiuni se petrec fără ca publicul să afle vreodată despre ele".

Trupele SEAL sunt însărcinate de obicei cu cele mai importante şi periculoase misiuni. Pentru a intra în celebra elită SEAL, recruţii trec prin cel mai dur program de antrenamente, conceput pentru a împinge limitele fizice şi psihice dincolo de orice nivel. Doar o treime din recruţi reuşesc să treacă de antrenamente şi să devină membri SEAL.

Odată cu extinderea războiului împotriva terorismului, Marina SUA are nevoie de mai multe echipe, însă tineri care să îndeplinească standardele SEAL sunt foarte greu de găsit.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane.

"Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida", a afirmat Obama.

Preşedintele american a precizat că operaţiunea militară americană a avut loc în Pakistan.

Ben Laden a fost ucis într-un schimb de focuri, iar forţele americane au preluat trupul neînsufleţit, a adăugat Obama, precizând că atacul a vizat o clădire din Abbottabad, Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici