Osama ben Laden va fi ucis, dacă va fi găsit, susţine Eric Holder

Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, a apreciat marţi, în faţa Congresului, că Osama ben Laden nu va fi "niciodată judecat într-un tribunal american" pentru că va fi ucis în momentul arestării sale.

33 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden va fi ucis, dacă va fi găsit, susţine Eric Holder

Osama ben Laden va fi ucis, dacă va fi găsit, susţine Eric Holder

Întrebat de un reprezentant republican din Texas, John Culberson, în legătură cu posibilitatea ca liderul reţelei al-Qaida să fie judecat într-un tribunal civil din Statele Unite, aşa cum se intenţionează să se procedeze cu acuzaţii de la 11 septembrie 2001, Holder a apreciat că acesta "vorbea despre ceva ipotetic, care nu se va întâmpla niciodată".

"Realitatea este că vom citi drepturile cadavrului lui Osama ben Laden, el nu va niciodată deferit justiţiei americane", a continuat înaltul oficial.

Apropiat al lui Barack Obama şi având o bogată experienţă profesională, Eric Holder se află în prezent într-o poziţie delicată.

După ce a hotărât în noiembrie, cu acordul preşedintelui Obama, să organizeze procesul privind atentatele de la 11 septembrie într-un tribunal de drept comun, Casa Albă este pe punctul de a-l contrazice şi de a trimite acuzaţii în faţa unui tribunal militar de excepţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici