OSCE a anunţat că a pierdut contactul cu o echipă de la Doneţk. Observatorii OSCE, DEŢINUŢI de insurgenţi proruşi

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat marţi că a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele sale de observatori de la Doneţk, în estul rebel al Ucrainei.

550 afișări
Imaginea articolului OSCE a anunţat că a pierdut contactul cu o echipă de la Doneţk. Observatorii OSCE, DEŢINUŢI de insurgenţi proruşi

OSCE anunţă că a pierdut contactul cu o echipă de la Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 21:37 Observatorii OSCE dispăruţi în Ucraina sunt deţinuţi de insurgenţi proruşi

Cei patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispăruţi în estul Ucrainei sunt deţinuţi de miliţii separatiste, anunţă surse oficiale, citate de AFP.

"Pot confirma că un danez membru al Misiunii speciale de monitorizare a OSCE este deţinut, potrivit informaţiilor noastre, de separatişti înarmaţi, în Ucraina, împreună cu alţi trei observatori", a declarat ministrul danez al Comerţului, Mogens Jensen.

UPDATE - Observatorii OSCE dispăruţi în Ucraina, arestaţi la un punct de control - surse

Echipa observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispărută în Ucraina a fost arestată la un punct de control înainte de a se pierde legăturile, anunţă surse citate de AFP.

Sursele citate nu au putut preciza dacă punctul de control este al insurgenţilor proruşi sau al armatei ucrainene.

"Misiunea specială de observare a OSCE a pierdut luni, către ora locală 18.00 (18.00, ora României), contactul cu una dintre echipele sale de la Doneţk", care efectua "o patrulă de rutină", a anunţat organizaţia într-un comunicat.

OSCE anunţă că este vorba despre patru membri internaţionali ai Misiunii speciale de observare.

Cei patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispăruţi la Doneţk probabil au fost capturaţi de insurgenţi proruşi, fiind vorba de un eston, un elveţian, un turc şi un danez, informează Kyiv Post.

Cei patru observatori fac parte din Misiunea specială a OSCE pentru monitorizarea situaţiei din Ucraina şi au dispărut în regiunea separatistă Doneţk.

Potrivit unor surse citate de Kyiv Post, este foarte probabil ca cei patru observatori internaţionali să fi fost capturaţi de insurgenţi proruşi.

Confruntări între armata ucraineană şi separatişti proruşi au devastat luni zona aeroportului internaţional de la Doneţk, ocupat de către insurgenţi, dar asupra căruia Kievul a anunţat că a preluat controlul marţi.

Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE şi altor organisme internaţionale au fost mobilizaţi în Ucraina, în vederea supravegherii alegerilor prezidenţiale de duminică, câştigate de către miliardarul prooccidental Petro Poroşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici