(P) Tactical Heron se alătură familiei UAS a IAI/MALAT

2383 afișări
Imaginea articolului (P) Tactical Heron se alătură familiei UAS a IAI/MALAT

(P) Tactical Heron se alătură familiei UAS a IAI/MALAT

IAI oferă noua sa soluţie pentru sistemul NATO UAV tactic Clasa II – Tactical Heron – în cadrul participării la o licitaţie iniţiată de Ministerul Apărării din România pentru un sistem tactic UAV.

Noul Tactical Heron extinde capacităţile avansate ale Heron UAS la nivel tactic, oferind informaţii şi sprijin forţelor terestre. Păstrând designul validat şi robust, performanţa şi caracteristicile comune ale lui Heron, noua variantă a fost adaptată în ceea ce priveşte dimensiunea, greutatea şi flexibilitatea misiunii pentru a opera pe piste scurte din apropierea zonei de operare.

Tactical Heron este realizat la o scară redusă de aproximativ 70% din proiectul Heron. Cu o anvergură a aripilor de 10 metri şi un centru de greutate plasat jos în compartimentul mare, rectangular al sarcinii utile, Tactical Heron oferă o platformă robustă şi flexibilă, care transportă sarcini utile interne şi externe. Aripile întărite sunt prevăzute cu puncte de fixare pentru transportul sarcinilor utile externe. Noua variantă este proiectată şi construită ca UAS în măsură să fie certificat, în conformitate cu standardul STANAG 4671. Heron a acumulat mai multă experienţă validată în misiune în comparaţie cu alte soluţii care apar acum pe piaţă şi poate fi folosit în serviciu timp de două sau trei decenii, dovedindu-şi longevitatea şi satisfacând cerinţele MApN din România de a avea potenţial pentru servicii viitoare.

Parametrii de performanţă ai soluţiei Tactical Heron sunt cei mai buni din clasa sa, datorită motorului puternic. Adresându-se tuturor criteriilor standard, Tactical Heron utilizează un motor de aviaţie Rotax 912iSC certificat FAR33 şi sisteme de siguranţă complet redundante, inclusiv distribuţia puterii, controlul zborului şi comunicaţiile. Aeronava are o „fereastră pilot” integrală, folosind o cameră panoramică montată în coadă şi dispozitive pentru degivrare, asigurând siguranţa zborului la altitudine mare şi în condiţii de givraj. Tactical Heron are, de asemenea, IFF/TCAS pentru a permite partajarea spaţiului aerian cu aeronavele civile, Tactical Heron are şi IFF/TCAS pentru identificare şi evitarea coliziunilor. Aceste capabilităţi îndeplinesc criteriile MApN ale României.

Platforma se caracterizează printr-un design extrem de eficient pentru misiunile ISR tactice. Trenul de aterizare retractabil înainte permite vizibilitatea pentru senzorii EO/IR şi radar, în timp ce amplasarea antenelor COMINT/SIGINT este situată pe vârfurile aripilor şi pe braţele fuselajului pentru a minimiza obstrucţia şi a maximiza separarea antenelor pentru o performanţă optimă. Pod-urile montate pe aripi transportă senzori electronici suplimentari sau sarcini utile consumabile, cum ar fi markerele sau bărci de salvare pentru misiunile de căutare şi salvare.

Construit pentru a funcţiona de pe suprafeţe scurte, neasfaltate, Tactical Heron se bazează pe frâne integrale, putere şi răcire şi este independent de echipamentele specializate de sprijin la sol, cum ar fi cablul de oprire, energie electrică şi cărucioarele de răcire. Sistemul este depozitat şi transportat în două containere standard ISO de 20 de picioare dislocabile aerian, necesitând două vehicule pentru operarea terestră. Sistemul poate reduce la minimum echipajul de asistenţă în dislocarea tactică, utilizând funcţia de operare de la distanţă „Long Runner” a familiei Heron. Cu această funcţie, Tactical Heron, dislocat în zona tactică, poate fi controlat de la distanţă de la un centru de control, realizând toate funcţiile, inclusiv decolare, aterizare şi deplasarea pe pistă, fără a se baza pe echipele de asistenţă locale. IAI oferă clienţilor un pachet logistic complet, asigurând întreţinerea liniei de zbor, nivelul intermediar şi nivelul de hangar (nivelul D - Depot), asigurând independenţă completă.

Fiind cea mai mare companie aerospaţială şi de apărare deţinută de guvern din Israel, IAI este un furnizor de sisteme de încredere pentru apărarea naţională pentru Ministerul Apărării al Israelului şi ţări străine. Divizia Malat a IAI a fost în fruntea tehnologiei sistemelor aeriene fără pilot de la începutul anilor 1970, lăudându-se cu peste 2.000.000 de ore de zbor operaţionale în serviciul a 50 de ţări din întreaga lume. Această moştenire de succes se bazează pe strategia de parteneriat şi cooperare a IAI, prin relaţii comerciale “Government to Government” (guvern la guvern) sau “Business to Government” (afaceri la guvern), valorificând cooperarea pe termen lung şi transferul de tehnologie pentru a permite ţărilor să transforme achiziţiile de apărare în investiţii în economia lor locală. IAI poate face o astfel de ofertă, deoarece toate tehnologiile UAS au fost dezvoltate intern, inclusiv senzori, sarcini utile, comunicaţii, hardware şi software. IAI deţine controlul deplin asupra proprietăţii intelectuale, transferând astfel tehnologia conform reglementărilor legilor de export în domeniul apărării din Israel.

Fiind una dintre ţările care iau în considerare IAI Heron, România a invitat recent IAI să participe la o licitaţie internaţională pentru echiparea Armatei Române cu noi UAS în domeniul tactic. Ca parte a strategiei sale pe termen lung, IAI a semnat un acord cu IAR Braşov, care pune bazele cooperării în domeniul UAS în România. Conform acordului, Tactical Heron al IAI va fi fabricat la Braşov, România, împreună cu o academie de instruire pentru operatorii de sistem şi tehnicieni pentru soluţiile UAS, permiţând României să câştige independenţă în fabricarea, instruirea şi 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici