Pace în Coreea? Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut o serie de promisiuni

  • Coreea de Sud face demersuri pentru a obţine pacea cu vecinii, Coreea de Nord
  • De 71 de ani, cele două state se află în stare de război
  • Până în prezent, nu a fost semnat niciun tratat de pace
1781 afișări
Imaginea articolului Pace în Coreea? Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut o serie de promisiuni

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a promis că îşi va folosi ultimele luni de mandat pentru a încheia războiul cu vecinii din nord. Moon face presiuni asupra Phenianului să înceapă demersurile diplomatice, atât de necesare pentru încheierea unui tratat de pace.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au încheiat un armistiţiu pe data de 27 iulie 1953, moment în caree au fost restabilite graniţele iniţiale, aflate în vigoare la declanşarea conflictului. Faptul că nu a fost semnat niciun tratat de pace face ca cele două state să se afle în război de 71 de ani.

„Guvernul va urmări normalizarea relaţiilor inter-coreene şi va găsi o cale prin care să aducem pacea într-un final. Sper ca eforturile de dialog să fie deschise şi să aibă continuitate”, a declarat Moon.

Pandemia de COVID a umbrit relaţia beligerantă şi a făcut ca fiecare stat să-şi urmărească politicile interne pentru a contracara răspândirea coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici