Pagubele din Indonezia, mai mici decât se aşteptau autorităţile

Pagubele provocate de cutremurul puternic înregistrat miercuri în largul coastei vestice a insulei indoneziene Sumatra sunt mai mici decât se aşteptau autorităţile, a anunţat joi vicepreşedintele arhipelagului, citat de AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Pagubele din Indonezia, mai mici decât se aşteptau autorităţile

Pagubele din Indonezia, mai mici decât se aşteptau autorităţile

"Ieri (miercuri - n.r.) ne aşteptam la distrugeri importante. Dar, potrivit informaţiilor pe care le-am primit în această în dimineaţă, suntem mulţumiţi să constatăm că pagubele nu sunt aşa de mari cum ne gândeam", a declarat Jusuf Kalla, citat de portalul Okezone.

"Oamenii sunt mai bine pregătiţi. Atunci când se produce un cutremur, oamenii stau departe de apă, deci este un mare progres", a declarat ministrul pentru agenţia de presă Antara.

Cel puţin zece persoane au fost ucise şi mai multe zeci au fost rănite, potrivit unui bilanţ oficial provizoriu.

Un cutremur submarin puternic, cu magnitudinea de 8,4 grade potrivit Institutului de Geofizică american (USGS), s-a produs miercuri în jurul orei 11.00 GMT (14.00 ora României), la circa 100 de kilometri sud-vest de oraşul Bengkulu.

Acesta a fost urmat de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea de 7,8 grade şi a determinat o nouă alertă locală de tsunami, cea de-a patra în decurs de 24 de ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici