Pakistan: 175 de morţi în urma confruntărilor dintre islamişti şi armată

Aproximativ 130 de combatanţi islamişti şi 45 de soldaţi pakistanezi au fost ucişi pe parcursul a două zile de confruntări în regiunea tribală aflată la frontiera cu Afganistanul, a anunţat luni armata pakistaneză, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Pakistan: 175 de morţi în urma confruntărilor dintre islamişti şi armată

Pakistan: 175 de morţi în urma confruntărilor dintre islamişti şi armată

Confruntările au izbucnit duminică în provincia Waziristanul de Nord, centrul zonelor tribale, unde, potrivit Statelor Unite, reţeaua al-Qaida şi talibanii afgani şi-au reconstituit forţele, în pofida prezenţei a circa 90.000 de militari pakistanezi.

Un bilanţ anterior menţiona că 80 de persoane, dintre care 60 de combatanţi islamişti, au fost ucise duminică într-o serie de confruntări violente între insurgenţi şi soldaţii pakistanezi, în zona tribală a Pakistanului.

Un număr de "45 de soldaţi şi 130 de combatanţi au fost ucişi în două zile, în Waziristanul de Nord", a declarat generalul Waheed Arshad, purtătorul de cuvânt al armatei. El a adăugat că "zece sau 12 solaţi sunt daţi dispăruţi". Anterior, ofiţerul afirmase că aproximativ 50 de militari sunt daţi dispăruţi în urma confruntărilor cu islamiştii, din nord-vestul Pakistanului.

Mai multe trupe terestre, asistate de elicoptere, au lansat duminică seară un atac împotriva militanţilor islamişti într-o regiune muntoasă din provincia Waziristanul de Nord. Armata a ripostat astfel la atacuri lansate noaptea precedentă asupra unor convoaie militare şi soldate cu moartea a doi soldaţi şi rănirea altor 30.

Potrivit locuitorilor din regiune, patru civili, printre care şi trei femei, au fost ucişi în ciocniri, informaţie care nu a fost însă confirmată de armată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici