Palestinienii vor să primească statutul de membru deplin al ONU

  • Palestinienii vor să primească statutul de membru cu drepturi depline al ONU în luna aprilie.
  • Ei cer Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să impună dezbatera şi votul pe ordinea de zi a unei şedinţe luna aceasta.
  • Mişcarea ar putea fi votată de SUA, aliatul Israelului.
385 afișări
Imaginea articolului Palestinienii vor să primească statutul de membru deplin al ONU

Palestinienii vor să primească statutul de membru deplin al ONU

Autoritatea Palestiniană doreşte ca procedura să se desfăşoare în aprilie, a dezvăluit luni, pentru Reuters, reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour. În prezent, el are statutul de observator permanent în ONU.

Mansour a declarat că scopul este ca întâlnire pe această temă să aibă pe 18 martie. El a mai spus că o cerere palestiniană din 2011 pentru obţinerea calităţii de membru cu drepturi depline este încă în aşteptare, deoarece consiliul format din 15 membri nu a luat niciodată o decizie oficială.

„Intenţia este de a supune cererea la vot în Consiliul de Securitate luna aceasta”, a spus Mansour

Malta deţine preşedinţia Consiliului de Securitate în luna aprilie. Ambasadorul Maltei la ONU, Vanessa Frazier, a declarat că nu a primit încă o cerere oficială de acţiune din partea palestinienilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici